Kies in eerste instantie voor een opblaasbare variant van het supboard

Waar je als beginner het best mee uit de voeten kunt is een opblaasbaar sup board. Deze versie is toegankelijker en bied je simpelweg veel meer stabiliteit. Wil je in eerste instantie vooral een stabiel sup board, kies dan voor een opblaasbare en grote uitvoering. Zeker de grootte van een supboard speelt een belangrijke rol bij de stabiliteit. Hoe groter het sup board is, hoe meer stabiliteit je zult ervaren. Je hebt keuze genoeg wat betreft de grootte in de categorie opblaasbare sup boards. In alle gevallen zul je meteen meer stabiliteit ervaren dan wanneer je kiest voor een harde variant van het sup board. Ander voordeel van een opblaasbare variant is dat als je uitglijdt of valt, dit beduidend minder hard aankomt dan bij de harde variant van het sup board.

Lengte en dikte spelen een rol voor de stabiliteit van het supboard

Ook de dikte van het sup board dat je gaat kopen speelt een belangrijke rol als je kijkt naar stabiliteit. Hoe dikker je sup board is, hoe meer stabiliteit je ervaart. Kijk je naar de opblaasbare varianten van het sup board, dan ontdek je dat je vaak kunt kiezen tussen diktes die variëren tussen de 10 en 15 centimeter. Kies je voor 15 centimeter, dan kies je voor extra stabiel en extreme stijfheid. De sup boards met een dikte van 10 centimeter lenen zich beter voor de meer gevorderde en sportieve sup boarder. Behalve dat een dikker sup board je meer stabiliteit biedt, heeft een dikkere uitvoering ook meer laadgewicht. Een dikker sup board kan simpelweg meer hebben en is dus ok geschikter als je zelf iets zwaarder bent.

Lengte van het supboards ook belangrijk voor de snelheid die je kunt halen

Als we kijken naar de lengte van het sup board, dan ontdekken we dat hoe langer je board is, hoe meer stabiel je het water op gaat. De lengte is echter ook van belang voor de snelheid waarmee je vooruit komt. Hoe langer het sup board is, hoe meer kracht het je gaat kosten om snel vooruit te komen. Snelheid is voor jou als beginner echter bijzaak. In eerste instantie is de stabiliteit belangrijker om te wennen aan alles wat sup boarden zo leuk maakt. Een sup board van drie meter geldt dan ook als ideaal als je het rustige water op gaat.

Vergeet zeker niet de belangrijkste accessoires aan te schaffen

De factoren lengte, dikte en grootte spelen dus een belangrijke rol als het gaat om de aankoop van je eerste sup board. In alle gevallen kies je voor een opblaasbare variant, die van zichzelf al meer stabiliteit geeft dan de harde uitvoering. In eerste instantie kun je dus met een grotere, dikkere en wat langer sup board het best als beginner in deze sport uit de voeten. Vergeet daarbij niet belangrijke accessoires als een enkelband en een zwemvest – zeker als je kinderen het water op gaan- te kopen om zo de veiligheid te waarborgen.

Bekijk meer blogs