IEDEREEN KAN HET: JONG EN OUD EN BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Nog een groot voordeel van stand up paddling is wel dat iedereen het kan doen. Van kind tot gevorderd, van beginner en tot iemand die nog nooit aan welke sport dan ook gedaan heeft. Er is perfect materiaal beschikbaar voor alle doelgroepen. De een ziet deze manier van staand peddelen als een vorm van fitness of yoga, een ander gaat alleen voor de pure snelheid. In alle gevallen is er perfect materiaal beschikbaar.

NIET AFHANKELIJK VAN DE WIND OF DE GOLVEN

Ideaal is ook dat je altijd aan stand up paddling kunt doen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld surfen is er geen wind noodzakelijk, zoals golven ook niet noodzakelijk zijn. Je hoeft evenmin aan de kust te wonen, want overal waar water is kun je prima uit de voeten. En Nederland heeft, gelukkig maar, ontzettend veel water. Een ideaal land dus voor stand up paddling. Houd alleen wel rekening met de weersomstandigheden.

EVEN HET WATER OP OM JE HOOFD LEEG TE MAKEN

Een belangrijke reden om aan stand up paddling te gaan doen is dat het een uitstekende manier om van stress verlost te raken is en even je hoofd leeg te maken. Zeker op het water en diep in gedachten verzonken leer je op een andere manier maar de wereld kijken, en dat in zowel letterlijk als in figuurlijk opzicht. Even weg uit de hectiek van je werk en je gezin en het water op. Je zult merken dat het bijzonder heilzaam werkt. Mooi aan stand up paddling is ook dat je het op je eigen niveau kunt beoefenen en dat je het vaak binnen tien minuten redelijk onder de knie hebt. Daarbij is het een sport die je gedurende heel het jaar kunt doen, kwestie van je goed kleden en het water op. Heb jij een opblaasbare sup board dan berg je die als je ‘m niet gebruikt gewoon gemakkelijk op. Het sup board is daarom ook gemakkelijk te vervoeren en veel goedkoper dan welke andere watersport dan ook. Kortom; er zijn voldoende redenen om ook aan stand up paddling te beginnen. Behalve de calorien en de wedstrijden die je zou kunnen gaan winnen, is het gewoon heerlijk ontspannen en is het een sport die je overal beoefent en die je weinig geld kost. Wees wel altijd op je hoede voor de veiligheid en kleed je goed.

Bekijk meer blogs